Новозеландският премиер Джасинда Ардърн създаде история като първата жена-световна лидерка, която

...
Новозеландският премиер Джасинда Ардърн създаде история като първата жена-световна лидерка, която
Коментари Харесай

Първото бебе на Нова Зеландия на среща на върха

Новозеландският министър председател Джасинда Ардърн сътвори история като първата жена-световна лидерка, която участва на срещата на Общото заседание на ООН с новороденото си бебе, написа The Guardian.

Ардърн се яви с бебето си в Организация на обединените нации в понеделник вечерта и поигра с нея, преди да да изнесе тирада пред среща на върха, посветена на Нелсън Мандела. Докато говореше, сътрудникът й Кларк Гейфорд държеше тримесечното бебе в скута си.

Ардърн ражда на Нийв в болничното заведение в Окланд на 21 юни и се завърна на работа след шест седмици отпуск по майчинство. 

Миналата седмица в Нова Зеландия бяха въведени промени, които да позволят на министър-председателя или министрите да пътуват с бавачка по задгранични задания и това да се покрива от данъкоплатеца. Въпреки това, Ардърн каза, че билетите на Гейфорд за Ню Йорк и разноските му се изплащат от личния й джоб.

Самият той разгласява фотография в Twitter с пропуща за сигурност на Нийв, на който написа " Първото бебе на Нова Зеландия ".

 

Because everyone on twitter`s been asking to see Neve`s UN id, staff here whipped one up.
I wish I could have captured the startled look on a Japanese delegation inside UN yesterday who walked into a meeting room in the middle of a nappy change.
Great yarn for her 21st. pic.twitter.com/838BI96VYX

— Clarke Gayford (@NZClarke) 24 септември 2018 година

 

Той добави: " Бих желал да можех да снима сюрпризираните погледи на японска делегация в Организация на обединените нации през вчерашния ден, която влезе в заседателна зала в средата на промяната на пелената. "

Ардер сподели, че няма съответен проект, с който да се ангажира, на кои мероприятия да приръства дъжеря й. Всичко зависи само от това, дали се е наспала и по кое време ще се храни. 

В неделя Ардърн направи първото си изявление в Ню Йорк на срещата на върха на Уницеф, като повтори уговорката си да приключи детската беднотия и да трансформира страната си в най-хубавото място в света, за децата.

Другите сътрудници на Ардърн коментираха какъв брой спокойно се държи Нийв, до момента в който чака зад кулисите с татко си, а Ардърн се пошегува, че " не е било тъкмо по този начин тази заран в 3:30 часа ".

" Имам опцията да взема детето си на работа. Няма доста места, на които можете да го вършиме. Аз не съм златният стандарт за развъждането на дете ", отбеляза Ардърн, която обаче постоянно декларира, че се надява един ден това да бъде норма за всички дами, които желаят да балансират сред кариерата и родителството.

" Ако мога да направя едно нещо и това е смяна в метода, по който мислим за тези неща, тогава ще се веселя, че сме постигнали нещо. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР